Summa sidvisningar

lördag 21 januari 2012

Tvätt tips!

Idag testar jag att göra ett inlägg från min telefon.
Jag tycker om produkter som är snälla mot vår miljö och omgivning, och för ett tag sen upptäckte jag en sak jag tycker fler ska börja använda; Tvättnötter!
Man använder tvättnötter i stället för tvättmedel, det är miljövänligt, snällt mot kroppen och billigt. Det finns med andra ord ingen anledning att inte testa.
Nötterna är egentligen inga nötter utan en frukt från ett träd som växer i bl.a Indien, och de innehåller naturligt ett ämne som heter saponin vilket gör tvätten ren. Och ja det blir verkligen rent!
 När jag tvättar tar jag sex nötter och lägger i en tvättpåse (en sån man tvättar bh i ) och kör med tvätten. Nötterna kan man använda om igen under ett par veckors tid beroende på hur ofta man tvättar. Efter man tvättat ur all saponin börjar nötterna spricka och tappa sin glans, då går dom i komposten. Bra va?!
 Är man allergisk och har hudproblem som eksem är dom super eftersom dom inte innehåller varken parfym eller kemikalier. Jag själv har inte testat detta fullt ut men man kan också använda dom till schampo, rengöringsmedel, tvätta bilen, bada husdjuren i. Då kokar man nötterna med vatten och använder avkoket.
Som sköljmedel använder jag några droppar lavendelolja, men det måste man inte, det luktar helt ok ändå.
Det är dock ganska härligt när man öppnar dörren till tvättstugan och man möts av äkta lavendel doft.
Jag köper mina nötter och olja från ett litet företag som heter Tvåleriet. Dom säljer även hemgjorda tvålar och salvor ( rekomenderas), såpa, schampo och lite annat. Kika in på tvaleriet.se där finns mer information. Så ge nu nötterna en chans och skippa vanligt tvättmedel!
Ni får förlåta bildkvalitéten, taget med mobilen i en mörk hall en mörk kväll.

Nötter och lavendelolja

2 kommentarer:

  1. Åh, jag har varit sugen på att testa tvättnötter jättelänge men ej kommit till skott. Nu fick jag en spark i baken, tack :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kommer inte ångra dig, promise:) tänk på att köpa HELA nötter bara, många säljer halvor eller delar av nötterna och de är inte lika effektiva. Tvåleriet har hela nötter.

      Radera